• slide1

Tijdslijn-NED

VOLG ONS OP FB linkedin

JURY

Hans OP DE BEECK

°1969, Turnhout (BE)
www.hansopdebeeck.com

De multi-disciplinaire kunstenaar Hans Op de Beeck is een maker van fictieve, parallelle werelden. Laverend tussen verleden en toekomst, fictie en realiteit tasten zijn werken een zinsbegoochelend hedendaags universum af. Zijn werk is als een zintuigelijke duizeling waarin het vertrouwde en het alledaagse kantelen naar de verwondering en de bevreemding. Van monumentale installaties tot beeldhouwwerk, van videofilms en fotografie tot animatiefilms, van het schrijven van kortverhalen tot het maken van schilderijen en tekeningen; Op de Beeck zet alle media in om ons een mentaal theater te bieden. Hij biedt reflectieve, sociale en culturele ervaringen als een stille, poëtische weging van ons mens-zijn. (Eva Prouteau)

HansOpdeBeeck HansOpdeBeeck-Thumb1 HansOpdeBeeck-Thumb1 HansOpdeBeeck-Thumb1 HansOpdeBeeck-Thumb1

Nynke TYNAGEL

°1977, Bergeijk (NL)
www.studiojob.be

Studio Job werd in 2000 opgericht door Job Smeets en Nynke Tynagel, beiden afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Studio Job heeft 'decorative arts' opnieuw gedefinieerd voor de hedendaagse tijd. Hun samenwerking heeft vanaf het eerste begin geresulteerd in hoogst expressieve werken, meestal als unica, maar ook in gelimiteerde oplage.

In de ontwerpen, die weelderig, verfijnd en humorvol zijn combineert Studio Job een uitzonderlijk hoog niveau van gespecialiseerd vakmanschap met extreem monumentale ornamentatie. De thematiek van Studio Job vertolkt de spanning tussen contrasten als goed en kwaad, design en kunst, mooi en lelijk, waarbij alle facetten van deze paradoxen zijn afgetast. De iconografie is tegelijk heraldisch en cartoonesk, ornamentaal maar op een bepaalde manier ook primitief. Deze combinatie van elementen heeft een stijl opgeleverd die door Studio Job zelf wordt aangeduid als 'Neo-Gothic'. Het is een stijl die door de veelheid en complexiteit van de overgebrachte symbolen en betekenissen in een mysterieus intellectueel kader wordt geplaatst.

StudioJob StudioJob-Thumb1 StudioJob-Thumb1 StudioJob-Thumb1 StudioJob-Thumb1 StudioJob-Thumb1

An Moons

°1977, Bree (BE)

An Moons is adviseur kunsten en erfgoed van de Vlaamse minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel, Sven Gatz. Ze is op het kabinet onder meer verantwoordelijk voor beeldende kunst, vormgeving, film, musea en erfgoed. Ze studeerde in 2000 af als Master in de Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel. Tot 2013 werkte ze daar als assistent en onderzoeker binnen het domein media en cultuur. Al sedert haar opleiding heeft An een passie voor kunst en cultuur. Ze was tot voor kort directeur van de Media, Arts & Design Faculty (MAD-faculty), de Limburgse kunsthogeschool. Daarvoor werkte ze ook deeltijds voor de voormalige Limburgse gedeputeerde voor cultuur, Gilbert Van Baelen.

Philip WIESMAN

°1946, Utrecht (NL)
www.wiesman.info

Philip Wiesman is sinds de oprichting van de Stichting Charlotte van der Seijs in 2007 lid van de beheerraad. In 1946 werd Wiesman in de stad Utrecht geboren en heeft aldaar een opleiding gevolgd aan de academie en terzelfder tijd een avondopleiding Publiciteit. Direct na zijn opleiding is hij begonnen met het maken van etsen en niet veel later met het niet zonder succes exposeren daarvan. Het zijn voornamelijk landschappen en zo nu en dan een stadsgezicht. Ook tegenwoordig wordt Wiesman gevraagd om te komen exposeren, waardoor hij met regelmaat het hele jaar door tentoonstellingen heeft. Inmiddels hebben het Centraal Museum in Utrecht en Museum Boymans van Beuningen in Rotterdam werk van hem aangekocht. Ook is hij lid van Pulchri Studio, een van de meest gerenommeerde kunstenaarsverenigingen van Nederland.

Jeroen MAES

°1977, Leuven (BE)
www.hetglazenhuis.be

Jeroen Maes stond in 2007 als artistiek coördinator mede aan de wieg van het glascentrum GlazenHuis in Lommel, België. Vanuit een theoretische en praktische kennis van oud en nieuw glas, van concept en techniek stelde hij er 18 heterogene exposities samen, o.a. GlassWear (2008), Tenuous Tenacity (2009), De Smaak van Glas (2010), Het Glascanvas (2011) en 3 Solo Shows (2013). Herhaaldelijk confronteerde hij kwalitatief hoogstaande hedendaagse beeldende kunst en design met uniek historisch decoratief en gebruiksglas. Maes studeerde tussen 1997 en 2005 historisch en hedendaags glas respectievelijk aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen en aan het Instituut voor Kunst en Ambacht te Mechelen. Op initiatief van de Stichting Charlotte van der Seijs ontwikkelde Jeroen Maes deze driejaarlijkse internationale glaswedstrijd voor kunst en design.

Ilse VAN ROY

°1978, Leuven (BE)
www.mad-fac.be

Ilse Van Roy leidt sinds 2007 de glasstudio aan de Mad-faculty in Hasselt waarbij ze bachelors en masterstudenten in de vrije kunsten begeleidt bij het inzetten van glas in hun artistiek oeuvre. Door plaats te maken voor fundamenteel onderzoek, cross over projecten met andere kunstdisciplines uit te werken en internationale samenwerkingsverbanden op te richten heeft ze de academische opleiding mee helpen verdiepen. Dit vertaalt zich ook in haar artistieke praktijk waarbij ze in Vlaanderen één van de toonaangevende kunstenaars is geworden die op een hedendaagse manier met het medium glas werken en mee heeft bijgedragen om glas te verlossen van haar ambachtelijke benadering. Ze zoekt daarbij de grenzen op van het materiaal en combineert ze regelmatig met andere media zoals fotografie en video waarmee ze ruimte vullende installaties realiseert.
Als freelancer organiseerde Ilse Van Roy in 2012 mee de eerste editie van de International Glass Prize.

GHlogo

Dorp 14b - 3920 Lommel - België
T +32(0)11/54.13.35 - F +32(0)11/55.22.66
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
adrespijl

OBJECTIEVEN CONCEPT ALGEMENE VOORWAARDEN JURY PRIJZEN FACEBOOK
Doelstelling Het Proces Parameters Jury Members Het Proces - 2015 LINKEDIN
Ch. J. van der Seijs   Inschrijving   Het Object - 2012    
Glazenhuis   Transport        
    Tentoonstelling      
             

Graphic design THE SECOND OF MAY - Web development WEBATWORK