• slide1

Tijdslijn-NED

VOLG ONS OP FB linkedin

DOELSTELLING IGP

In antwoord op het verzoek van de Private Stichting Ch. van der Seijs om een promotionele activiteit te ontwikkelen met een internationaal karakter voor het glasmuseum GlazenHuis en de stad Lommel, werd de International Glass Prize (IGP) opgericht. In 2012 vond de eerste editie van het driejaarlijkse internationale glasconcours plaats; 3 jaar later wordt deze tweede editie gelanceerd. Belangrijk tijdens de ontwikkeling van de wedstrijd was de cross-over van beeldende kunst tot design en ambacht. Dit alles met betrekking tot het materiaal glas, het fysische beeld of de conceptuele referentie. Belangrijker dan het prijzengeld is de financiële steun ter dekking van de kosten voor het vervoer van de geselecteerde werken, dit om alle kunstenaars de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan deze wedstrijd.

 
 

CH. VAN DER SEIJS

Wijlen Charlotte J. van der Seijs (1937-2007) was een trotse inwoonster van Lommel. Bij haar overlijden liet ze een vemogen na aan een private stichting ten bate van het Lommelse GlazenHuis. De Nederlandse Charlotte J. van der Seijs werd geboren in Utrecht op 27 december 1937 en kwam na verblijf in Amsterdam (NL), Barcelona (SP) en Brasschaat (BE) in 1999 in Lommel wonen. Zij was actief lid van talrijke culturele verenigingen en 'Vriend voor het leven' van meerdere musea. Zij toonde een grote belangstelling voor de bouw van het glascentrum GlazenHuis en besloot een private stichting op te richten die tot doel heeft de activiteiten van het Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst te bevorderen en het culturele klimaat in de stad Lommel te stimuleren. Op 19 november 2007, de dag na haar overlijden, werd de private stichting 'Charlotte J. van der Seijs' door de Minister van Justitie machtiging verleend tot het definitief aanvaarden van bovenvermelde schenking. De stichting werd sindsdien beheerd o.l.v. de ere-burgemeester van Lommel en geestelijke vader van het GlazenHuis, de heer Louis Vanvelthoven.

GLAZENHUIS

Het GlazenHuis te Lommel profileert zich als Vlaams Centrum voor Hedendaagse Glaskunst. Toch engageert het GlazenHuis zich veel verder dan deze ondertitel laat vermoeden. Het is een dynamisch centrum dat glas wil promoten in al zijn facetten en zich toespitst op alle verschijnings- en gebruiksvormen: Glas in het dagdagelijkse gebruik, glas in design, glas doorheen de geschiedenis, glas in de toekomst, glas binnen de hedendaagse kunst. Vooral dit laatste 'glas als artistiek medium' een plaats geven binnen de hedendaagse kunst is één van onze voornaamste doelstellingen. Het GlazenHuis laat zien dat glas kan zijn wat het wil zijn: object of schilderij, brons of edelsteen, kunst of design, uniek of alledaags, kleurrijk of onzichtbaar.

GHlogo

Dorp 14b - 3920 Lommel - België
T +32(0)11/54.13.35 - F +32(0)11/55.22.66
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
adrespijl

OBJECTIEVEN CONCEPT ALGEMENE VOORWAARDEN JURY PRIJZEN FACEBOOK
Doelstelling Het Proces Parameters Jury Members Het Proces - 2015 LINKEDIN
Ch. J. van der Seijs   Inschrijving   Het Object - 2012    
Glazenhuis   Transport        
    Tentoonstelling      
             

Graphic design THE SECOND OF MAY - Web development WEBATWORK